‘s-Gravenzande – Vreelande

Vreelande 5 plattegrondOp het terrein van de voormalige veiling wordt het plan Vreelande gerealiseerd. De wijk krijgt een groene en tuindorpachtige uitstraling, daarbij dankbaar gebruikmakend van de sloten en kanalen die destijds in het veilinggebied een transportfunctie vervulden.

‘Vreelande’ – de nieuwe wijk die BAM Vastgoed in nauwe samenwerking met de gemeente op het voormalige veilingterrein in ’s -Gravenzande realiseert – neemt steeds duidelijkere vormen aan. Naast het nieuwe schoolgebouw an de Interconfessionele Scholengemeenschap is ruim de helft van de 600 woningen die de wijk in 2006 moet tellen, nu bijna gereed. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor fase 5 van start gegaan. Deze fase voorziet in de bouw van 24 twee-onder-een-kapwoningen, 78 eengezinswoningen waarvan 20 huurwoningen en 20 appartementen.

Het vriendelijke karakter van de wijk wordt versterkt door de omgevingsfactoren. Strand en duinen bevinden zich op loopafstand en de aansluiting met het centrum draagt bij tot een comfortabele leefomgeving. In dit nieuwe woongebied wordt qua architectuur een diversiteit aan woningen gerealiseerd. Een drietal architecten is verantwoordelijk voor de woningontwerpen waarbij veel aandacht is besteed aan de detaillering en de overgang van openbaar naar privé. Tuinmuren en bergingen zijn meegenomen in architectonische composities.