Maasdijk – Watertuinen

Watertuinen Maasdijk

Groei mee met Maasdijk
Het is goed wonen in de kleine maar sociaal betrokken gemeenschap Maasdijk. Geen wonder dat veel Maasdijkers in Maasdijk willen blijven wonen.
De laatste jaren is het dorp uitgegroeid tot een plaats met veel faciliteiten en voorzieningen, waarbij het dorpse karakter behouden is gebleven. Met het nieuwbouwproject De Watertuinen wil Grondvest Westland het dorp Maasdijk met ca. 145 koopwoningen verder laten groeien om te voldoen aan de grote vraag naar woonruimte. Het is niet voor niets dat bij het ontwerpen van de verschillende type woningen het dorpse karakter van Maasdijk centraal stond.

Wonen in een waterrijke en groene omgeving. De tuinen van de nieuwe woningen zijn voor het overgrote deel aan nieuwe watergangen gelegd. Een aangename, dorpse sfeer wordt bereikt met openbaar groen en speelgelegenheid voor kinderen van verschillende leeftijden. Bijzonder aan dit project is ook het grote aanbod van verschillende woningen in uiteenlopende prijsklassen. Er is voorzien in eengezinswoningen, patiowoningen, appartementen, twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen. De prijsklasse bestaat uit het sociale-, midden en dure segment. Voor elk wat wils, van jong tot oud.

Kleinschaligheid is een belangrijk gegeven. Het straatbeeld wordt voornamelijk bepaald door voor- en zijtuinen met veel haagbeplanting. Aan de woonstraten liggen de vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen en woningrijtjes. Langere woningrijen worden met accenten in de gevel onderbroken om het gevelbeeld levendig te houden. Of wordt juist intimiteit gecreëerd door rijenwoningen een hof te laten omsluiten waarin een centrale, groene ruimte ontstaat. De parkeerstroken worden zoveel mogelijk aan het zicht onttrokken door ze “te verpakken in het groen” of er is parkeergelegenheid op eigen terrein.

Het unieke aan dit plan is dat belangstellenden al in een vroeg stadium inzicht krijgen in het plan. Op dit moment is het stedenbouwkundige plan weliswaar goedgekeurd maar de ontwerpen van de woningen zijn nog niet definitief vastgesteld. Houd u er daarom rekening mee dat de getoonde wijk en de ontwerpen in de loop van de tijd aangepast kunnen worden.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.